Hva jeg vil oppnå - i mars

Hva jeg vil oppnå – i mars

Vi er snart i mars, den første vårmåneden. Hvor tida har blitt av, det vet jeg ikke. Jula var jo her nettopp??? Men jeg blir glad av tanken på at våren er her. Lysere morgener, lengre dager, sola som varmer i kinnene, og fugler som våkner til liv. Det er svinkaldt tho, og det skal visstnok være kaldt i et par uker til. Og det er litt kjipt. Jeg er lei av vinter og kulde og dystre farger, jeg vil snart ha litt liv.

Jeg har tenkt litt på dette med nyttårsforsett, at jeg ikke har kommet i gang med noen av dem enda. Ikke det at jeg hadde noen særlige forsett, men uansett. Føler meg litt crap, og tenker jeg ikke gidder å engang starte med dem når jeg uansett ikke har begynt. Men hvorfor ikke begynne med noen små mål hver måned? Det er noe jeg gjerne vil prøve meg på. At jeg noen dager før hver måned setter meg noen små, overkommelige mål, som jeg skal prøve å nå i løpet av den kommende måneden. Dette tror jeg vil bidra til å holde motivasjonen oppe.

🌿 Oppdage mer av byen.

Jeg har bodd her i snart fire år (???), men jeg har fortsatt ikke besøkt så mange steder. I mars vil jeg derfor besøke minst ett sted jeg aldri har vært før. Jeg har noen tanker om hvor jeg vil gå, som f.eks.: Arboretet og Botanisk hage, Universitetsmuseet i Bergen, Troldhaugen, Gamlehaugen, Det Hanseatiske Museum og Schøstuene, Alvøen Hovedbygg, Håkonshallen, Gamle Bergen Museum.

🌿 Gå turer.

I mars vil jeg bli flink til å gå turer. Bevisst tok jeg vekk punktet om trening, fordi jeg ikke vil begynne for hardt. Jeg vil ikke miste motivasjonen med en gang. Men jeg vil bli flink til å komme meg ut, få frisk luft og få opp pulsen litt. Og det passer jo perfekt nå som dagene blir lengre, og jeg fint kan gå en tur etter jobb. Jeg vil egentlig ikke sette et spesifikt tall for hvor mange turer jeg vil gå hver uke, men jeg vil likevel si at jeg vil komme meg ut på minst én tur hver uke. Jeg tror dette er en grei begynnelse. Da håper jeg at motivasjonen blir værende. (I april kan jeg jo gå minst tre turer i uka? I mai kan jeg begynne å jogge i tillegg? We’ll see.)

🌿 Ta flere bilder.

Dette er jeg altfor dårlig på. I mars vil jeg derfor ta med meg kameraet mer, (nesten) uansett hvor jeg går. Jeg vil fange fine øyeblikk. Alt fra sola som skinner fint på fine bygninger, genuine smil og lattere, fine blomster i alle farger, og gylne øyeblikk i gyllent lys. Dette kan jeg jo kombinere med turene jeg vil gå i mars.

Var kanskje ikke mange mål, men det er nok. Dette er noe jeg tenker er overkommelig. Ved å sette meg månedlige mål kan jeg leve mer her og nå, og bli bevisst på hvordan jeg legger opp hverdagen for å gjøre ting jeg gjerne vil.