Nostalgi

Nostalgi

Jeg er en nostalgisk sjel. Jeg mimrer ofte, og drømmer meg tilbake til gode tider når jeg finner gamle bilder og gamle bekjente på sosiale medier. Av og til tar jeg meg selv i å tenke tanker som “hvordan hadde ting vært dersom vi hadde holdt kontakten?”, og “hvordan hadde det vært, dersom ting fortsatt var som det var da?”. Jeg får en vemodig følelse i kroppen. Jeg kjenner et savn, et savn til gode, gamle dager. Jeg savner tiden jeg hadde med menneskene jeg lekte med, og etter hvert hang med. Jeg savner de gode folka som var rundt meg i kollektivet, og alle de små tingene som ble omgjort til fine, gylne minner. Jeg savner tiden da The Beatles gikk på repeat – det var ikke snakk om å høre på noe annet. “Here Comes the Sun” og “In My Life” representerer to fine perioder i livet mitt, der jeg hadde så gode vennskap. Spesielt to vennskap representerer disse sangene. Det ene forsvant, men det andre bestod.

Alla dessa dagar som kom och gick,
inte visste jag att det var livet.

DSCF7108

Selv om jeg av og til er i slikt humør, hvor jeg blir dratt tilbake til fine tider fra barndommen og ungdomsperioden, prøver jeg å tenke her og nå, og fremover. For selv om det er fint å tenke på alle de gode minnene jeg har hatt, så hadde jeg kjipe tider da også. Akkurat som nå. Jeg har fine perioder, og jeg har dårlige perioder. Jeg må prøve å tenke på de fine periodene, og hva som gjør akkurat denne tiden så fin.

En venninne av meg tagga meg i en video på facebook her om dagen. En video av en grønn, animert skikkelse som forteller meg at jeg er kul. Av og til er det lett å glemme, fordi du har kjipe perioder hvor du tviler på deg sjæl, men du er virkelig kul, og jeg digger deg. Den videoen gjorde virkelig dagen min. Det at hun tenkte på meg da hun så den. Jeg tror faktisk den gjorde uka mi. Måneden min.

DSCF7104

Da gikk det virkelig opp for meg hvor gode venner jeg har. Jeg tror jeg kan telle på én hånd (kanskje to) hvor mange venner jeg har, og da snakker jeg ordentlige, gode, nære venner. Venner som bryr seg, venner jeg kan fortelle alt uten å bli dømt. Venner som sier ifra dersom det er noe, venner som støtter meg og får meg i bedre humør. Og det er sånne venner jeg er så takknemlig for å ha, for det er de jeg kan skape så mange, fantastiske minner med. (Også har jeg en amazing kjæreste, som blir med på fantastiske eventyr! Hjerte.) Jeg må fokusere på de gode vennene jeg har, og som er med på alt og ingenting. Jeg må sette mer pris på de minnene jeg skaper her og nå, og legge til rette for flere gode eventyr og minner i framtida.

For det er det som gjør livet magisk.