Snart halvveis til førtiåtte

Snart halvveis til førtiåtte

Jeg har snart bursdag, og blir tjuefire. Nå føler jeg meg ordentlig voksen. Samtidig føler jeg at jeg fortsatt er typ tjue år (lol, fire år forskjell), nettopp har gått ut av videregående, og drømmer om hva jeg vil bli “når jeg blir stor”. At jeg har fullført en bachelorgrad, og nå er i full jobb (ikke fast enda da, vel og merke), er litt absurd. Det har liksom ikke gått helt opp for meg. Det er nå livet er.

At voksenlivet fortsatt ikke har gått helt opp for meg, er kanskje ikke så rart. Jeg har jo tross alt gått 16 av mine snart 24 år på skole, så jeg føler det fortsatt er en del av identiteten min. Studenttilværelsen. Jeg savner den friheten, hvor kun lekser og prøver og eksamener stod på planen, og jeg kunne legge opp hverdagen min akkurat slik jeg ville. Jeg kunne lese til eksamen til kl. 03 (da jeg jobber best), og sove til kl. 10 om dagen. Men nå har voksenlivet henta meg inn, og jeg prøver så godt jeg kan å gjøre mitt beste.

I anledning bursdag har jeg også startet en innsamlingsaksjon på facebook, og jeg kjenner det spenner seg litt i kroppen. Hva om jeg ikke får noen bidrag? Jeg har også blitt fadder for en jente under 15 år, hvor gammel og hvor i verden hun bor, dét vet jeg ikke enda. Igjen, føler voksenlivet har henta meg inn, når jeg endelig setter i gang slike ting.

Denne helga har jeg også et fint besøk hjemmefra, og jeg koser meg gløgg ihjæl. Været har ikke akkurat vist seg fra sin beste side, da det bøtter bare ned. Eller kanskje det faktisk viser seg fra sin beste side? Det er jo tross alt regnet som preger denne vestlandsbyen. Men det har blitt litt mye i det siste, i går slo vi jo faktisk en 32 år gammel nedbørsrekord. Pytt pytt.